Title Image

Børnenes U-landskalender 2017

I samarbejde med

Publikum og inVirke

Category

iPad App, Undervisningsmateriale, Web

About This Project

I år kan danske elever som noget nyt producere digitale U-landskalendere om Burkina Faso gennem et webbaseret værktøj, som vi kalder Børnenes Egen U-landskalender. Værktøjet er en del af et omfattende undervisningsmateriale bag Børnenes U-landskalender, som vi i samarbejde med Publikum og inVirke står bag for femte år i træk.

Materialet består af en fantastisk bog “Guldets Børn”skrevet af Lise Bidstrup, en omfattende lærervejledning, masser af opgaveark – og en række digitale tiltag som Pluralis har haft hovedansvaret for:

Børnenes Egen U-landskalender – er et helt nyt didaktisk tilrettelagt værktøj, der udvikler elevernes kompetencer inden for fremstilling og kommunikation samtidig med at de tilegner sig viden om landet gennem research. Det er et godt eksempel på, hvordan man gennem en stilladserende og virkelighedsnær proces kan engagere eleverne fagligt og samtidig kombinere kernefagligheder, det 21 århundredes kompetencer og fakta-formidling i struktureret sammenhæng. Pluralis står bag udviklingen fra idé til færdigt web-værktøj. Se videoen for at få en god fornemmelse af, hvad værktøjet kan.

Guldets Børn – er en sektion på 2017.u-landskalender.dk, som lader danske børn komme helt tæt på tre burkinske børn, der lever af og ved guldminerne. Pluralis har produceret sektionen for Oxfam IBIS.

Websitet indeholder desuden en masse andre spændende sektioner, så klik på linket, log evt. ind med UNI-login og prøv det hele selv.

Vi bruger cookies (til egen statistik og videostatistik fra Vimeo)